Restavracija Milka je edinstvena – združuje nordijsko in alpsko, moderno in klasično, ter odraža ustvarjalni duh in uporniško oblikuje svojstvena kulinarična pravila.

Naša vizija temelji na uporabi regionalnih sezonskih sestavin, ki jih navdihujeta alpsko okolje in tradicija. Alpski letni časi so kratki in intenzivni, kar se odraža na našem meniju, hkrati pa nikoli ne sprejemamo kompromisov na račun kakovosti izbranih sestavin.

Geografsko območje, v katerem smo, nas spodbuja, da presegamo nacionalne meje in ustvarjamo tudi s sestavinami iz sosednje Avstrije in Italije. Verjamemo, da je podpora lokalnim dobaviteljem eden ključnih gradnikov prihodnosti odgovornega in nepozabnega kulinaričnega doživetja.

Naš skrben odnos do družbe in okolja se ne izraža le skozi izbor dobaviteljev hrane, temveč prežema vse vidike našega ustvarjanja in izražanja. V sodelovanju s slovenskimi obrtniki smo iz kamna, ki je v naši neposredni bližini, ustvarili različne kose keramike, ki s svojo edinstvenostjo poudarijo estetiko jedi, s katerimi vam postrežemo. Prav tako smo iz lastnega lesa izdelali nekatere krožnike in pribor.

Naš tim je soglasen pri opredelitvi koncepta izjemnega kulinaričnega doživetja:

  • izkušnja naših gostov je središče vsega, kar ustvarjamo. Želimo, da naši gostje vedo, da bomo zanje poskrbeli, hkrati pa bodo vedno obdani z zabavno energijo. Verjamemo, da dostopen, a hkrati profesionalen odnos, ustvarja vzdušje, v katerem se gostje vsak trenutek počutijo kot v družbi prijateljev,
  • visoka kulinarika je pogosto sinonim odlične hrane, ki jo spremlja tudi zahteven bonton. A ni nujno tako! Prepričani smo, da je v dobri hrani najlepše uživati z ljudmi, ki so nam blizu in v okolju, ki je sicer urejeno, a hkrati sproščeno in zabavno. Zato spodbujamo občutek ležernega obedovanja ob nepozabnih grižljajih. Pravzaprav je to slovenska značilnost – združitev sproščene zabave in okusne hrane.
Vino, koktajli in brezalkoholna spremljava

Naš edinstveni koncept pijače

Slovenija je bogata vinorodna dežela z več kot 28 tisoč pridelovalci vina. V restavraciji Milka želimo predstaviti vina iz vseh slovenskih vinorodnih okolišev in dati priložnost tudi manjšim, manj uveljavljenim vinarjem. Ker smo blizu tromeje z Italijo in Avstrijo, naša vinska karta vključuje tudi vina iz regij, na katere mejimo – Furlanija – Julijska krajina, Koroška in Štajerska. Prav tako lahko izbirate med klasičnimi francoskimi vini.

Ljubitelji koktajlov lahko preizkusite izbrane okuse, ki jih ustvarjamo sami in zanje črpamo navdih iz alpske narave in regionalnih sestavin.

Se želite izogniti alkoholu? Naš vodja kuhinje in barman nenehno soustvarjata, da vam zagotovita odlično izkušnjo ujemanja hrane in brezalkoholne spremljave, ob kateri ne boste podvomili o svoji izbiri.

Tudi naša ponudba čaja in kave je posebna. Kava, ki je pridelana pri odgovornih proizvajalcih, izbrana posebej za nas in pražena v Sloveniji, je deležna veliko pozornosti. Očara z aromo in okusom, kakršnega bi pričakovali v hipsterski kavarni v New Yorku ali Parizu. Skrbno so izbrani tudi čaji, v katerih lahko uživate – nekateri so ročno nabrani v naravi in posušeni v restavraciji, drugi pridobljeni pri ekoloških proizvajalcih. Postrežemo jih v posebej za našo restavracijo izdelanem glinenem čajniku.

Narava in kultura okoli nas

Naš navdih

Navdihujejo nas minimalistična estetika, najkakovostnejše sestavine ter kratki in ostri letni časi, ki zaznamujejo življenje v Alpah.

EKIPA MILKA

Predani in strokovni

Pri zbiri sodelavcev smo vedno zahtevni, saj je zanesljiva in strokovna ekipa ključna pri ustvarjanju naše zgodbe. Zato pri izboru sledimo odločnim merilom – ne le odlično kulinarično znanje ter želja po raziskovanju in ustvarjanju, med lastnostmi, ki jih s ponosom prepoznamo med vsemi svojimi zaposlenimi, so tudi izjemna delovna etika, skrbnost in prijaznost. Doživetje gostov je v središču tega, kar počnemo. Dobrodošli med nami, da okusite to, za kar se zavzemamo.

Vodja kuhinje

DAVID ŽEFRAN

David Žefran je ustvarjal v različnih fine dining restavracijah, nazadnje v restavraciji s tremi Michelinovimi zvezdicami v Stockholmu, ko se je zaradi pandemije vrnil domov. V njem se elektrijo izjemne zamisli o hrani, njegov občutek za prepoznavanje pomembnih podrobnosti in potenciala, ki ga ponuja prostor, pa je pripomogel tudi k oblikovanju kuhinje in jedilnice. Z gotovostjo lahko rečemo, da je David chef z umetniškimi vrednotami, nordijskimi izkušnjami in izjemnim posluhom za dobrobit okolja. S svojimi idejami pomaga krepiti pomen trajnosti v industriji hrane in pijače.

Sommelier

Lenart Plavčak

Lenart, naš glavni sommelier, ima tako prefinjen občutek za voh in razvite brbončice, da bi se zlahka zaposlil tudi v najboljših svetovnih restavracijah, vinskih kleteh ali hotelih. Ko je zaradi pandemije obstal v sosednji Avstriji, smo ga z novim projektom privabili nazaj v domovino.

Vsako vino vam bo predstavil s strastjo, s kakršno je oblikoval tudi našo vinsko ponudbo in zagotovil, da so enakovredno zastopane vse slovenske regije in lahko vedno najdete sorto grozdja, ki očara vaše brbončice. Želimo si, da ga izzovete in se prepustite njegovi ustvarjalnosti.

Lenart je leta 2017 v Londonu pridobil certifikata WSET 2.stopnje in WSET 3.stopnje, leto kasneje pa se je vpisal na tečaj WSET Diploma na Weinakademie Österreich, kjer končuje izpite za naziv diplWSET in Weinakademiker (WA).

Novice iz restavracije Milka

Bodite obveščeni o naši ponudbi in novostih

Pridružite se prejemnikom naših e-novic.

Naš Meni

SULEC
koleraba, bela jelka
GRAH
jagoda, zorjen kaviar
BELUŠ
školjke, čemaž
JELŠEVEC
svinjina, gorčična semena
POSTRV
cvetni prah, figov list
JAGENJČEK
bob, ovčji sir
BOR
kozje mleko, Sauvignon blanc
KORENJE
regratova korenina, kefir
260€

HOTELSKI ZAJTRK V MILKI

 

Z veseljem sporočamo, da je zajtrk v Milki sedaj na voljo vsem. 

Zajtrk meni vključuje selekcijo dobrot, pripravljenih s skrbno izbranimi lokalnimi sestavinami, ter različne tipe kave, čajev in sokov. 

Zajtrk strežemo vsak dan med 7.30 in 10. uro. 

Rezervacije sprejemamo na telefonski številki +386 59 77 95 95 ali prek elektronske pošte hello@hotelmilka.si.

Prosimo, upoštevajte, da so sedišča omejena. 

Delovni čas

Restavracija

Za večerjo v restavraciji Milka si rezervirajte dovolj časa – približno tri ure in pol.

VEČERJA

sreda, četrtek, petek in sobota med 18.00 in 22.30

  • degustacijski meni
  • zadnji termin za rezervacijo je ob 19.30

 

Pridružite se naši ekipi

Odprta delovna mesta

  • Chef de partie
  • Pastry chef

Prosimo, pošljite svojo prijavo s kratkim opisom in vašim življenjepisom na naslov david@hotelmilka.si.

 

Iz našega žurnala