Aktivnosti v okolici Kranjske Gore

Aktivni oddih v zadnjih letih postaja vse bolj priljubljena izbira za preživljanje prostih dni. V Milki smo tudi sami zelo radi aktivni in z veseljem vam pomagamo organizirati nepozabne počitnice.

Aktivnosti v okolici Kranjske Gore

Odkrivanje novih krajev in skritih kotičkov je še posebej zabavno peš, s kolesom ali ob kakšni drugi športni aktivnosti, ki je značilna za lokacijo, na kateri se nahajamo.

Naša lokacija je čudovita v vseh letnih časih in sezonah. Smo na pragu edinega nacionalnega parka v Sloveniji, kjer vas čakata neokrnjena narava in obilo možnosti za gibanje. 

Smučanje in deskanje na snegu

Kranjska Gora je najstarejši smučarski center v Sloveniji in ponuja 20 kilometrov urejenih prog za smučanje in deskanje. Ponaša se tudi z zelo lepo urejenimi in osvetljenimi progami za tek na smučeh. Uživate lahko tudi v drugih aktivnostih, na primer hoji s krpljami, lednem plezanju ali turnem smučanju – razgibane možnosti, ki jih ponujajo Julijske Alpe, so popolno igrišče za vse adrenalinske navdušence.

Pohodništvo in alpinizem

Julijske Alpe ljubitelje gora vabijo s kar nekaj vrhovi, ki se dvigujejo nad 2000 metri, ter tremi visokimi platoji – Pokljuko, Mežaklo in Jelovico.

Če sledite cesti ob jezeru Jasna, se lahko dvignete na vrh gorskega sedla Vršič, ki je s svojimi 1.611 metri najvišji cestni prelaz v Sloveniji. Povezuje dolini Save in Soče ter predstavlja raj za cestno kolesarstvo. Je tudi naravna geografska ločnica med primorskim in alpskim svetom, ki vas bo osupnila pri prečenju.

Gorsko in cestno kolesarjenje

Okolica Kranjske Gore je raj za ljubitelje cestnega ali gorskega kolesarstva. Stara železnica se je spremenila v čudovito kolesarsko progo, ki pelje skozi slikovito dolino in povezuje zaspane vasi. Krožna turno kolesarska pot Juliana Bike v sedmih etapah pelje čez 290 kilometrov gozdnih poti s kar 2.500 metri višinske razlike. Če se vam to zdi premalo zahtevno, lahko sprejmete izziv in v enem dnevu osvojite tri gorske prelaze.

Za adrenalinske navdušence

Samo nekaj kilometrov stran od jezera Jasna je nordijski center Planica, znan po smučarskih skokih oziroma poletih, kot so jih poimenovali zaradi izrednih dolžin, ki so jih tam dosegali smučarji skakalci. Če se peš povzpnete na najvišjo od letalnic, se lahko nazaj v dolino spustite z ziplinom. Obiščete lahko tudi muzej zgodovine smučarskih skokov, ki so tako globoko zakoreninjeni v slovenski kulturi. Če ste v Planici v času, ko zunaj ni več snega, si lahko nadenete tekaške smuči in preizkusite notranjo progo, ki je pod muzejem.

Ste že kdaj plavali v alpskem jezeru? Preplezali Via Ferrato? Kaj pa preizkusili rafting ali kajak na divjih vodah? Pa padalstvo? Slovenija ponuja toliko možnosti!

Storitev po meri

Tu, v gorskem svetu, je vsaka sezona preprosto čudovita in dinamična. Zato lahko vedno uživate v aktivnem preživljanju prostih dni. Kadar koli nas boste obiskali, bomo poskrbeli, da bodo vaše počitnice aktivne in nepozabne. Sodelujemo s skrbno izbranimi ponudniki storitev, da bo vaše doživetje zabavno in varno.

Iz našega žurnala