Boutique Hotel & Restaurant Milka***
Vršiška cesta 45
4280 Kranjska Gora
Slovenija
+386 59 77 95 95
hello@hotelmilka.si
Restavracija:
+386 59 77 95 90
restaurant@hotelmilka.si
Navdihujeta nas slikovito okolje, ki obdaja našo restavracijo, in bogata dediščina Slovenije, zato se kuhinja v Milki venomer razvija.
Našo ustvarjalnost usmerjajo minimalistična estetika, visoko kakovostne sestavine in kratka sezona, ki definira življenje v Alpah. Ta od nas zahteva veliko načrtovanja, vlaganje hrane pa je odlična rešitev, ki nam omogoča ustvarjati okusne jedi med dolgimi in mrzlimi zimami, ko so pretežno na voljo pridelki, ki smo jih v toplih mesecih pospravili v našo shrambo.
Kljub temu nam naše okolje postreže z zelo zanimivimi stvarmi, kot so vejice iglavcev, divje jagode ter zelišča z gorskih pašnikov, ki jih z malo domišljije spremenimo v okusne kreacije.
Vse naravne zaklade, ki nam jih ponuja naše okolje, pripeljemo v našo kuhinjo in jih združimo z najboljšimi sestavinami iz širše regije.
Naš jedilnik je zasnovan tako, da podpira ljudi, ki nam pomagajo dati okusno hrano na krožnike – naše dobavitelje – in se spreminja glede na razpoložljivost in sezonskost sestavin. Neutrudno si prizadevamo za izboljšanje našega vpliva na okolje tako zunaj kot znotraj naše kuhinje, z odpravljanjem odpadne embalaže ali vdihovanjem novega življenja stvarem, ki bi jih drugi imeli za odpadek. Do družbe in okolja delujemo odgovorno. Zavedamo se, da se ta pot, na kateri smo, ne konča z dokončnim koncem, vendar z veseljem sprejemamo izzive, ki so pred nami.
„Verjamem, da odličnega pridelka ne smemo pretirano predelovati ali ga prekrivati z odvečnimi sestavinami“, pravi glavni kuhar David Žefran. „Moje poslanstvo kot kuhar je spoštovati naravne okuse sestavin, ki jih uporabljamo, in uporabljati tehnike, ki okrepijo njihovo bistvo in izboljšajo krožnik, ki ga postrežemo gostu.“
Dodaja: „Oblikovanje menija ob spoštovanju ritma narave je izziv in privilegij. Rad vključujem lokalne in že zdavnaj pozabljene tehnike, običaje in sestavine, ki si zaslužijo ponovno priznanje. Pri Milki me navdihujejo okolica, kultura in bogata dediščina Slovenije. Moj cilj je to negovati in hkrati združevati z neomajno zavezanostjo trajnostnemu razvoju.“