Naša kulinarika

Navdihujeta nas slikovito okolje, ki obdaja našo restavracijo, in bogata kulinarična kultura Slovenije, zato se kuhinja v Milki venomer razvija, pa čeprav smo šele na začetku.

Naša kulinarika

Našo ustvarjalnost usmerjajo minimalistična estetika, visoko kakovostne sestavine in kratka sezona, ki definira življenje v Alpah. Ta od nas zahteva veliko načrtovanja, vlaganje hrane pa je odlična rešitev, ki nam omogoča ustvarjati okusne jedi med dolgimi in mrzlimi zimami, ko so pretežno na voljo pridelki, ki smo jih v toplih mesecih pospravili v našo shrambo.

Kljub temu nam naše okolje postreže z zelo zanimivimi stvarmi, kot so vejice iglavcev, divje jagode ter zelišča z gorskih pašnikov, ki jih z malo domišljije spremenimo v okusne kreacije.

Vse naravne zaklade, ki nam jih ponuja naše okolje, pripeljemo v našo kuhinjo in jih združimo z najboljšimi sestavinami iz širše regije.

Pri oblikovanju menija vedno iščemo ideje, s katerimi podpiramo posamezne dobavitelje v našem okolju, pri ustvarjanju pa nas usmerja tudi sezonska izbira sestavin. Trudimo se, da je naš vpliv na okolje čim manjši – tako z zmanjšanjem odpadne embalaže kot tudi z uporabo surovin, ki bi jih drugi ljudje zavrgli. Želimo si biti čim bolj odgovorni, in čeprav se zavedamo, da ta pot ni preprosta, se vedno veselimo izziva.

Smo zelo mlada ekipa in čeprav prihajamo iz različnih okolij in imamo različne izkušnje, nas druži ljubezen do nordijske kuhinje, ki nas navdihuje, da smo ustvarjalni in igrivi, a nikoli na račun kakovosti in okusnosti naše hrane. To je hrana, ki prinaša veselje ter nas prepriča, da upočasnimo korak, globoko vdihnemo in začnemo ponovno ceniti življenje. Ravnotežje ugodja in lahkotnosti je vedno v središči naše filozofije in nas prepriča, da se vračamo po še več.

Predstavili smo se že z našim zimskim menijem, zdaj pa se s prebujanjem narave spreminja tudi naš spomladanski meni. Prihajajo šparglji in jagode, pa nadvse okusna jagnjetina. Omenjeni meni nam bo postregel tudi smrekove vršičke, brsti lipe in čemaž. Veselimo se nabiranja prvih brsti in rož. Vendar bomo morali biti tudi tu tako kot pri večini stvari v življenju potrpežljivi, saj ima narava v Alpah nekoliko drugačen ritem.

 

Iz našega žurnala