Milka je novo butično doživetje v srcu Julijskih Alp. Smo mlada ekipa s skupno željo – oblikovati prostor, kjer lahko modernemu popotniku na ustvarjalen način prikažemo avtentičen pogled na slovensko kuhinjo in kulturo.

Izkušnje, ki smo jih kot posamezniki pridobili po vsem svetu, smo združili v skupnem oblikovanju prepoznavnega dizajna, gastronomije in uslužnosti do gosta.

Veseli smo, da lahko našo zgodbo delimo z vami.

Dobrodošli v Milki.

Butični hotel

OBČUTEK DOMAČNOSTI IN UDOBJA

Naš hotel sledi svetovnim standardom za butične hotele: ima šest unikatno oblikovanih sob, fine-dining restavracijo in wellness kotiček s savno za dva. Vse sobe se ponašajo s pogledom na čudovito alpsko pokrajino.

Biti dober gostitelj za nas pomeni odgovornost, da za goste vedno poskrbimo kot za svojo družino ali prijatelje. Pozorni smo na vsako podrobnost, da se lahko vi brezskrbno posvetite udobju in si privoščite odklop. Tukaj smo, da lahko za trenutek pozabite na vsakodnevni direndaj.

VODJA KUHINJE DAVID ŽEFRAN

REGIONALNO KULINARIČNO DOŽIVETJE

Naša fine-dining restavracija združuje ustvarjalnost in regionalnost – navdih za jedi črpamo iz lokalnega okolja in letnega časa. Zasnova vsake jedi je skrbno premišljena z namenom, da celovito predstavi regijo med Alpami in Jadranom ter izrazi drzno ustvarjalnost naše ekipe. 

Izkušnje naših gostov med bivanjem v Milki

MNENJA GOSTOV

Izjemna izkušnja že od samega prihoda v hotel. Soba je imela čaroben razgled na jezero, a je omogočala tudi vso potrebno romantično intimnost. Še posebej čudovita je bila desethodna večerja, ki je navduševala s kombinacijami okusov in tekstur od začetnih pozdravov iz kuhinje do sladice, ki je obudila spomin na otroške zajtrke.

An exceptional experience from the very moment of arrival at the hotel. The room had a magical view of the lake, but also allowed for all the necessary romantic intimacy. The ten-course dinner was especially wonderful, which delighted with the combinations of flavours and textures from the initial greetings from the kitchen to the dessert, which brought back the memory of childhood breakfasts.

Boštjan G.
3 januarja 2023

In of the most beautiful hotel I have ever seen. Everything was perfect.

V najlepšem hotelu, kar sem jih kdaj videla. Vse je bilo popolno.

Nina A.
20 oktobra 2022

Thank you so much to all the team. Thanks to you we had a wonderful experience at your place.

Najlepša hvala vsej ekipi. Zahvaljujoč vam smo imeli čudovito izkušnjo pri vas.

Alexandre P.
5 avgusta 2022

Honestly, dining at Milka was a flawless experience. The entire hotel is filled with warm and welcoming staff that are enthusiastic and proud of the unique destination they are able to share with you. Milka is all the good words you can think of.

Iskreno povedano, večerja v Milki je bila brezhibna izkušnja. Celoten hotel je napolnjen s toplim in prijaznim osebjem, ki je navdušeno in ponosno na edinstveno destinacijo, ki jo lahko delijo z vami. Milka je vse dobre besede, ki si jih lahko zamislite.

Barbara B.
19 septembra 2022

Cet hôtel est une très belle surprise . Ana est fantastique (ainsi que Dino ) merci à eux pour leur accueil et indications. Le personnel est aux petits soins. Le petit déjeuner est bon et assez copieux. Ils ont une approche éco bio tant au niveau alimentaire que pour les cosmétiques et construction. Malheureusement nous n avons pas pu tester leur restaurant car , étant ouvert à tous, il était complet à notre arrivée et fermé le lendemain. Il y a beaucoup de restaurants à 20 mn à pieds au centre du village. Nous recommandons cet hôtel . L emplacement est juste magnifique et idéal : seule la route les sépare du fameux lac de jasna sur lequel on a de magnifiques vues.

Ta hotel je zelo lepo presenečenje. Ana je fantastična (tako kot Dino) hvala za dobrodošlico in navodila. Osebje je skrbno. Zajtrk je dober in precej obilen. Imajo eko-organski pristop tako pri hrani kot kozmetiki in gradnji. Na žalost nismo mogli poskusiti njihove restavracije, ker je bila odprta za vse, ko smo prispeli, je bila polna in naslednji dan zaprta. V središču vasi je v 20 minutah hoje veliko restavracij. Priporočamo ta hotel. Lokacija je naravnost veličastna in idealna: le cesta jih loči od znamenitega jezera Jasna, nad katerim se nam odprejo čudoviti razgledi.

This hotel is a very nice surprise. Ana is fantastic (as well as Dino) thanks to them for their welcome and directions. The staff is caring. The breakfast is good and quite plentiful. They have an eco-organic approach both in terms of food and cosmetics and construction. Unfortunately we were unable to try their restaurant because, being open to everyone, it was full when we arrived and closed the next day. There are many restaurants within 20 mins walk in the center of the village. We recommend this hotel. The location is just magnificent and ideal: only the road separates them from the famous Jasna Lake, over which we have magnificent views.

Ricci C.
17 avgusta 2022

Izjemno doživetje na vseh nivojih ponudbe.

An exceptional experience at all levels of the offer.

Guest
1 avgusta 2022

Wir haben eine Nacht im Milka Boutique Hotel verbracht und es war ein wunderbares Erlebnis! Der Service war exzellent, die Mitarbeiter sehr engagiert und das Abendessen war ein Genuss. Das Hotel liegt direkt gegenüber vom See, sodass wir nach der Sauna uns darin erfrischen konnten. Wir kommen gerne wieder und werden das Hotel auch unseren Freunden weiterempfehlen.

Preživeli smo eno noč v Milka Boutique Hotelu in bila je čudovita izkušnja! Postrežba je bila odlična, osebje zelo privlačno in večerja je bila prava poslastica. Hotel je ravno nasproti jezera, da smo se lahko po savnanju ohladili v njem. Radi bi se vrnili in bomo hotel priporočili svojim prijateljem.

We spent one night at Milka Boutique Hotel and it was a wonderful experience! The service was excellent, the staff very engaging and the dinner was a treat. The hotel is right across from the lake so we could cool off in it after the sauna. We would love to come back and will recommend the hotel to our friends.

Karolina G.
4 julija 2022

Vse pohvale, vrhunska zgodba, izkušnja, hrana, ponudba. Romantično, neprecenljiv razgled. Savna odlična. Bogat zajtrk, izjemna večerja.

All praises, superb story, experience, food, offer. Romantic, priceless view. The sauna is excellent. Rich breakfast, exceptional dinner.

Guest
31 decembra 2022

Thank you for this extraordinary stay. The staff and everything’s around the concept of the hotel is excellent while making you fell like coming home. It’s not just a hotel but an entire experience. 🫶🏻

Hvala za to izjemno bivanje. Osebje in vse, kar je povezano s konceptom hotela, je odlično, hkrati pa poskrbi, da se boste počutili, kot bi se vrnili domov. To ni samo hotel, ampak celotna izkušnja.

Guest
6 oktobra 2022

I’ve really appreciated the kindess of the staff and customer care.
I really recommend this piace! Stunning landscape over the mountains and lake!! The perfect place for the perfect honeymoon and romantic days. Our room was excellently decorated in every details. Really good bath products.

Zelo sem cenila prijaznost osebja in skrb za stranke.
Resnično priporočam ta piace! Osupljiva pokrajina nad gorami in jezerom!! Popoln kraj za popolne medene tedne in romantične dni. Naša soba je bila odlično urejena v vseh podrobnostih. Res dobri kopalni izdelki.

Maria G. F.
19 septembra 2022
Jezero Jasna

Več kot le jezero

Pogled na čudovito jezero Jasna z mogočnimi vršaci v ozadju se verjetno vsakomur, ki ga uzre, za vedno vtisne v spomin. Lepota okolja, ki nas obkroža in je v vseh letnih časih presunljiva, je zanetila našo ustvarjalnost. Pri vizualnem ustvarjanju smo do najmanjše podrobnosti črpali navdih iz obdajajoče narave.

Čeprav se zdi, da se čas ob jezeru ustavi in je vsakdanje življenje tako daleč stran, pa neposredno geografsko zaledje Kranjske Gore ter stičišče z Italijo in Avstrijo predstavljata idealno izhodišče za nadaljnje raziskovanje aktivnih in gurmanskih doživetij.

Alpska butičnost

DIZAJN in ARHITEKTURA

Odgovornost do okolja in ljudi je eno od glavnih načel, ki mu sledimo na vsakem koraku.

Z arhitekturo smo vnesli značilnosti okolja v prostor z uporabo lesa in kamna, dveh prevladujočih elementov alpskega sveta. Velike steklene površine so zabrisale meje med zunanjim in notranjim ter približale občutek bivanja v naravi.

Pri oblikovanju notranje opreme smo sledili alpskemu značaju arhitekture, a hkrati prostor zmehčali in v njem ustvarili prijetno toplino.

Posebej ponosni smo na sodelovanje s slovenskimi obrtniki, ki s svojimi kreacijami pomembno zaznamujejo celoten projekt.

Aktivni vse letne čase

Široka izbira možnosti

Aktivno preživljanje prostega časa je naša strast. Zato smo srečni, da nas obkroža obširno vsestransko gorsko igrišče in nam naravne danosti vse leto ponujajo najrazličnejše aktivnosti tako rekoč pred našim pragom.

Ne glede na to, kaj najraje počnete v prostem času – uživate v fizični aktivnosti, spoznavanju kulturno-zgodovinske dediščine ali gastronomiji, je izbira skoraj neomejena. Za organizacijo vodenih doživetij smo se povezali z najboljšimi ponudniki, z željo, da izkusite še več, kot bi si morda upali sami.

OKOLJSKA ODGOVORNOST

 

Zahvala, da se nahajamo v čudovito ohranjenem naravnem okolju, gre našim predhodnim generacijam. Naša naloga pa je, da to okolje ohranimo za tiste, ki pridejo za nami. Skrb za planet in okolje mora biti več kot le črnilo na papirju.

Naš poudarek temelji na regionalnosti – dejstvo, da smo v centru Evrope, na stičišču Alp in Sredozemlja, nam omogoča dostop do ustvarjalnih idej in obilo kakovostnih možnosti. Nekaj primerov, na katere smo ponosni:

  • Kulinarika: celotno paleto surovin pridobivamo z območja 100 kilometrov oddaljenosti.
  • Voda: nesposredna bližina gora nas razvaja z izjemno pitno vodo, zato smo zmanjšali vpliv transporta in uporabo ustekleničene vode.
  • Dodatki v sobi: naša kozmetika je ročno izdelana v Sloveniji in ni testirana na živalih, uporabljene pa so skrbno izbrane sestavine. Copati so izdelani iz reciklirane plastike, da ji podarijo nov namen in podaljšajo življenjsko dobo.

Zadnje iz našega žurnala