Milka je novo butično doživetje v srcu Julijskih Alp. Smo mlada ekipa s skupno željo – oblikovati prostor, kjer lahko modernemu popotniku na ustvarjalen način prikažemo avtentičen pogled na slovensko kuhinjo in kulturo.

Izkušnje, ki smo jih kot posamezniki pridobili po vsem svetu, smo združili v skupnem oblikovanju prepoznavnega dizajna, gastronomije in uslužnosti do gosta.

Veseli smo, da lahko našo zgodbo delimo z vami.

Dobrodošli v Milki.

Butični hotel

OBČUTEK DOMAČNOSTI IN UDOBJA

Naš hotel sledi svetovnim standardom za butične hotele: ima šest unikatno oblikovanih sob, fine-dining restavracijo in wellness kotiček s savno za dva. Vse sobe se ponašajo s pogledom na čudovito alpsko pokrajino.

Biti dober gostitelj za nas pomeni odgovornost, da za goste vedno poskrbimo kot za svojo družino ali prijatelje. Pozorni smo na vsako podrobnost, da se lahko vi brezskrbno posvetite udobju in si privoščite odklop. Tukaj smo, da lahko za trenutek pozabite na vsakodnevni direndaj.

VODJA KUHINJE DAVID ŽEFRAN

REGIONALNO KULINARIČNO DOŽIVETJE

Naša fine-dining restavracija združuje ustvarjalnost in regionalnost – navdih za jedi črpamo iz lokalnega okolja in letnega časa. Zasnova vsake jedi je skrbno premišljena z namenom, da celovito predstavi regijo med Alpami in Jadranom ter izrazi drzno ustvarjalnost naše ekipe. 

Jezero Jasna

Več kot le jezero

Pogled na čudovito jezero Jasna z mogočnimi vršaci v ozadju se verjetno vsakomur, ki ga uzre, za vedno vtisne v spomin. Lepota okolja, ki nas obkroža in je v vseh letnih časih presunljiva, je zanetila našo ustvarjalnost. Pri vizualnem ustvarjanju smo do najmanjše podrobnosti črpali navdih iz obdajajoče narave.

Čeprav se zdi, da se čas ob jezeru ustavi in je vsakdanje življenje tako daleč stran, pa neposredno geografsko zaledje Kranjske Gore ter stičišče z Italijo in Avstrijo predstavljata idealno izhodišče za nadaljnje raziskovanje aktivnih in gurmanskih doživetij.

Alpska butičnost

DIZAJN in ARHITEKTURA

Odgovornost do okolja in ljudi je eno od glavnih načel, ki mu sledimo na vsakem koraku.

Z arhitekturo smo vnesli značilnosti okolja v prostor z uporabo lesa in kamna, dveh prevladujočih elementov alpskega sveta. Velike steklene površine so zabrisale meje med zunanjim in notranjim ter približale občutek bivanja v naravi.

Pri oblikovanju notranje opreme smo sledili alpskemu značaju arhitekture, a hkrati prostor zmehčali in v njem ustvarili prijetno toplino.

Posebej ponosni smo na sodelovanje s slovenskimi obrtniki, ki s svojimi kreacijami pomembno zaznamujejo celoten projekt.

Aktivni vse letne čase

Široka izbira možnosti

Aktivno preživljanje prostega časa je naša strast. Zato smo srečni, da nas obkroža obširno vsestransko gorsko igrišče in nam naravne danosti vse leto ponujajo najrazličnejše aktivnosti tako rekoč pred našim pragom.

Ne glede na to, kaj najraje počnete v prostem času – uživate v fizični aktivnosti, spoznavanju kulturno-zgodovinske dediščine ali gastronomiji, je izbira skoraj neomejena. Za organizacijo vodenih doživetij smo se povezali z najboljšimi ponudniki, z željo, da izkusite še več, kot bi si morda upali sami.

OKOLJSKA ODGOVORNOST

 

Zahvala, da se nahajamo v čudovito ohranjenem naravnem okolju, gre našim predhodnim generacijam. Naša naloga pa je, da to okolje ohranimo za tiste, ki pridejo za nami. Skrb za planet in okolje mora biti več kot le črnilo na papirju.

Naš poudarek temelji na regionalnosti – dejstvo, da smo v centru Evrope, na stičišču Alp in Sredozemlja, nam omogoča dostop do ustvarjalnih idej in obilo kakovostnih možnosti. Nekaj primerov, na katere smo ponosni:

  • Kulinarika: celotno paleto surovin pridobivamo z območja 100 kilometrov oddaljenosti.
  • Voda: nesposredna bližina gora nas razvaja z izjemno pitno vodo, zato smo zmanjšali vpliv transporta in uporabo ustekleničene vode.
  • Dodatki v sobi: naša kozmetika je ročno izdelana v Sloveniji in ni testirana na živalih, uporabljene pa so skrbno izbrane sestavine. Copati so izdelani iz reciklirane plastike, da ji podarijo nov namen in podaljšajo življenjsko dobo.

Zadnje iz našega žurnala