Milka je novo butično doživetje v srcu Julijskih Alp. Smo mlada ekipa s skupno željo – oblikovati prostor, kjer lahko modernemu popotniku na ustvarjalen način prikažemo avtentičen pogled na slovensko kuhinjo in kulturo.

Izkušnje, ki smo jih kot posamezniki pridobili po vsem svetu, smo združili v skupnem oblikovanju prepoznavnega dizajna, gastronomije in uslužnosti do gosta.

Veseli smo, da lahko našo zgodbo delimo z vami.

Dobrodošli v Milki.

Butični hotel

OBČUTEK DOMAČNOSTI IN UDOBJA

Naš hotel sledi svetovnim standardom za butične hotele: ima šest unikatno oblikovanih sob, fine-dining restavracijo in wellness kotiček s savno za dva. Vse sobe se ponašajo s pogledom na čudovito alpsko pokrajino.

Biti dober gostitelj za nas pomeni odgovornost, da za goste vedno poskrbimo kot za svojo družino ali prijatelje. Pozorni smo na vsako podrobnost, da se lahko vi brezskrbno posvetite udobju in si privoščite odklop. Tukaj smo, da lahko za trenutek pozabite na vsakodnevni direndaj.

VODJA KUHINJE DAVID ŽEFRAN

REGIONALNO KULINARIČNO DOŽIVETJE

Naša fine-dining restavracija združuje ustvarjalnost in regionalnost – navdih za jedi črpamo iz lokalnega okolja in letnega časa. Zasnova vsake jedi je skrbno premišljena z namenom, da celovito predstavi regijo med Alpami in Jadranom ter izrazi drzno ustvarjalnost naše ekipe. 

Izkušnje naših gostov med bivanjem v Milki

MNENJA GOSTOV

A truly fantastic stay with service, F&B and room hardware delivered to the very highest international standard, in a truly privileged and spectacular setting. It’s hard to think what more you could ask for in a luxury boutique hotel!

Resnično fantastično bivanje s storitvami, hrano in pijačo ter sobno strojno opremo, ki je na voljo po najvišjih mednarodnih standardih, v resnično privilegiranem in spektakularnem okolju. Težko si je zamisliti, kaj več bi si lahko želeli od luksuznega butičnega hotela!

Jarvis M.
9 septembra 2022

This was our best hospitality experience so far. Beautiful, cozy, spacious and useful rooms, food (and wine) and service was incredible, staff is very kind, knowledgeable and very friendly. The hotel is so beautiful, and offers stunning lake views. Absolutely unforgettable experience. Thank you❤️

To je bila naša najboljša izkušnja doslej. Lepe, udobne, prostorne in uporabne sobe, hrana (in vino) in postrežba sta bili neverjetni, osebje je zelo strokovno in zelo prijazno. Hotel je tako lep in ponuja čudovit razgled na jezero. Absolutno nepozabno doživetje. Hvala ❤️

Guest
12 januarja 2024

Ausgezeichnetes Abendessen, super Frühstück. Der Ausblick auf den See spricht für sich. Sensationell.
Sehr umsichtiges und freundliched Personal. Perfekt.

Odlična večerja, odličen zajtrk. Pogled na jezero govori sam zase. Senzacionalno.
Zelo skrbno in prijazno osebje. Popolno.

Excellent dinner, great breakfast. The view of the lake speaks for itself. Sensational.
Very careful and friendly staff. Perfect.

Guest
1 maja 2023

Ausgezeichnetes Hotel.
Tolle Lage am See.
Sehr gutes nachhaltiges Konzept und schöne Wohlfühlatmosphere im Hotel & der Lake Suite.
Besonders positiv zu bewerten ist das Restaurant und das Servicepersonal. Es war ein fantastischer Abend und ein geschmacklich überraschend perfektes Menü. Vielen Dank.

Odličen hotel.
Odlična lokacija ob jezeru.
Zelo dober trajnostni koncept in prijetno vzdušje dobrega počutja v hotelu in apartmaju Lake.
Restavracija in strežno osebje sta še posebej pozitivna. Bil je fantastičen večer in presenetljivo popoln meni. Hvala vam.

Excellent hotel.
Great location by the lake.
Very good sustainable concept and a nice feel-good atmosphere in the hotel and the Lake Suite.
The restaurant and the service staff are particularly positive. It was a fantastic evening and a surprisingly perfect menu. Thank you.

Kristina S.
26 avgusta 2023

We stayed at Milka near the end of October 2022. The expression “you have one opportunity to make a positive impression held true”-before entering the registration area we were greeted by Ana. She greeted as with energy & enthusiasm showing a keen interest to share all of the interesting facts about Milka & how Milka could help make our stay enjoyable. The hotel is immaculate & comforting. The rooms had everything we would have expected. We had the room with the hot tub – we enjoyed relaxing in the hot tub after a day of walking. View of the alps was very relaxing. The location of the hotel is perfect close to amazing hiking trails & a short walk to restaurants/ski village of Kranjska Gora. The staff are very friendly & will go out of their way to help. We highly recommend Milka as a destination hotel in a beautiful part of the world. Note everyone was able to speak excellent English.

Pri Milki smo bivali proti koncu oktobra 2022. Izraz »imate eno priložnost, da naredite pozitiven vtis« se je držal – pred vstopom v registracijski prostor nas je pozdravila Ana. Pozdravila je z energijo in navdušenjem, ki je kazala veliko zanimanje za delitev vseh zanimivih dejstev o Milki in o tem, kako bi Milka lahko pomagala narediti naše bivanje prijetnejše. Hotel je brezhiben in udoben. Sobe so imele vse, kar smo pričakovali. Imeli smo sobo z masažno kadjo – uživali smo v sprostitvi v masažni kadi po dnevu hoje. Pogled na Alpe je bil zelo sproščujoč. Lokacija hotela je odlična v bližini čudovitih pohodniških poti in kratek sprehod do restavracij/smučarske vasi Kranjska Gora. Osebje je zelo prijazno in se bo potrudilo, da pomaga. Zelo priporočamo Milko kot ciljni hotel v čudovitem delu sveta. Upoštevajte, da so vsi govorili odlično angleško.

Bryan H.
10 oktobra 2022

I had the luxury of staying at Boutique Hotel Milka for an entire week during a conference in Kranska Gora. From the hotel it was easy to walk to town (15-20 minutes) along the paved sidewalk next to the road or using the trail next to the river. Between the gorgeous rooms (with spectacular views), the attentive staff, and amazing breakfasts, I would return to Slovenia just to stay here again.

Boutique Hotelu Milka sem si privoščil razkošje bivanja cel teden med konferenco v Kranski Gori. Od hotela je bilo enostavno hoditi do mesta (15-20 minut) po asfaltiranem pločniku ob cesti ali po poti ob reki. Zaradi čudovite sobe (s spektakularnimi razgledi), pozornega osebja in neverjetnih zajtrkob bi se vrnil v Slovenijo, samo da bi spet bival tukaj.

Guest
17 marca 2024

Vrhunska izkušnja v enem najlepših hotelov. Krasen ambient in odlična kulinarika. Pristno prijazno osebje, ki se trudi gostu ugoditi v vsem. Zares vredno obiska!

A superb experience in one of the most beautiful hotels. Beautiful ambience and excellent cuisine. Genuinely friendly staff who try to please the guest in everything. Really worth a visit!

Mojca K.
19 decembra 2022

We enjoyed so much our stay, the room was lovely, the restaurant is amazing, the location is perfect, and staff was so nice. Thanks again for the birthday card and cake!

Zelo smo uživali v našem bivanju, soba je bila čudovita, restavracija je neverjetna, lokacija je popolna in osebje je bilo tako prijazno. Še enkrat hvala za rojstnodnevno čestitko in torto!

Benjamin H.
1 januarja 2024

Vse pohvale, vrhunska zgodba, izkušnja, hrana, ponudba. Romantično, neprecenljiv razgled. Savna odlična. Bogat zajtrk, izjemna večerja.

All praises, superb story, experience, food, offer. Romantic, priceless view. The sauna is excellent. Rich breakfast, exceptional dinner.

Guest
31 decembra 2022

It was outstanding in ALL areas. We have never been to a boutique hotel with such amazing attention to detail. The owner and staff were exceptional. The room, the food, location – every single detail. The Michelin Star restaurant experience was incredible. One afternoon we got to enjoy “Sip and Savor” on their terrace looking out at the Julian Alps, with specially crafted cocktails. Highly recommend this hotel and we will be coming back.

Bilo je izjemno na VSEH področjih. Še nikoli nismo bili v butičnem hotelu s tako neverjetno pozornostjo do podrobnosti. Lastniki in osebje so bili izjemni. Soba, hrana, lokacija – vsaka podrobnost. Izkušnja restavracije z Michelinovo zvezdico je bila neverjetna. Nekega popoldneva smo uživali v »Sip and Savor« na njihovi terasi s pogledom na Julijske Alpe, s posebej izdelanimi koktajli. Toplo priporočam ta hotel in še se bomo vrnili.

Jillian M. H.
13 avgusta 2023
Jezero Jasna

Več kot le jezero

Pogled na čudovito jezero Jasna z mogočnimi vršaci v ozadju se verjetno vsakomur, ki ga uzre, za vedno vtisne v spomin. Lepota okolja, ki nas obkroža in je v vseh letnih časih presunljiva, je zanetila našo ustvarjalnost. Pri vizualnem ustvarjanju smo do najmanjše podrobnosti črpali navdih iz obdajajoče narave.

Čeprav se zdi, da se čas ob jezeru ustavi in je vsakdanje življenje tako daleč stran, pa neposredno geografsko zaledje Kranjske Gore ter stičišče z Italijo in Avstrijo predstavljata idealno izhodišče za nadaljnje raziskovanje aktivnih in gurmanskih doživetij.

Alpska butičnost

DIZAJN in ARHITEKTURA

Odgovornost do okolja in ljudi je eno od glavnih načel, ki mu sledimo na vsakem koraku.

Z arhitekturo smo vnesli značilnosti okolja v prostor z uporabo lesa in kamna, dveh prevladujočih elementov alpskega sveta. Velike steklene površine so zabrisale meje med zunanjim in notranjim ter približale občutek bivanja v naravi.

Pri oblikovanju notranje opreme smo sledili alpskemu značaju arhitekture, a hkrati prostor zmehčali in v njem ustvarili prijetno toplino.

Posebej ponosni smo na sodelovanje s slovenskimi obrtniki, ki s svojimi kreacijami pomembno zaznamujejo celoten projekt.

Aktivni vse letne čase

Široka izbira možnosti

Aktivno preživljanje prostega časa je naša strast. Zato smo srečni, da nas obkroža obširno vsestransko gorsko igrišče in nam naravne danosti vse leto ponujajo najrazličnejše aktivnosti tako rekoč pred našim pragom.

Ne glede na to, kaj najraje počnete v prostem času – uživate v fizični aktivnosti, spoznavanju kulturno-zgodovinske dediščine ali gastronomiji, je izbira skoraj neomejena. Za organizacijo vodenih doživetij smo se povezali z najboljšimi ponudniki, z željo, da izkusite še več, kot bi si morda upali sami.

OKOLJSKA ODGOVORNOST

 

Zahvala, da se nahajamo v čudovito ohranjenem naravnem okolju, gre našim predhodnim generacijam. Naša naloga pa je, da to okolje ohranimo za tiste, ki pridejo za nami. Skrb za planet in okolje mora biti več kot le črnilo na papirju.

Naš poudarek temelji na regionalnosti – dejstvo, da smo v centru Evrope, na stičišču Alp in Sredozemlja, nam omogoča dostop do ustvarjalnih idej in obilo kakovostnih možnosti. Nekaj primerov, na katere smo ponosni:

  • Kulinarika: celotno paleto surovin pridobivamo z območja 100 kilometrov oddaljenosti.
  • Voda: nesposredna bližina gora nas razvaja z izjemno pitno vodo, zato smo zmanjšali vpliv transporta in uporabo ustekleničene vode.
  • Dodatki v sobi: naša kozmetika je ročno izdelana v Sloveniji in ni testirana na živalih, uporabljene pa so skrbno izbrane sestavine. Copati so izdelani iz reciklirane plastike, da ji podarijo nov namen in podaljšajo življenjsko dobo.

Zadnje iz našega žurnala