Milka je novo butično doživetje v srcu Julijskih Alp. Smo mlada ekipa s skupno željo – oblikovati prostor, kjer lahko modernemu popotniku na ustvarjalen način prikažemo avtentičen pogled na slovensko kuhinjo in kulturo.

Izkušnje, ki smo jih kot posamezniki pridobili po vsem svetu, smo združili v skupnem oblikovanju prepoznavnega dizajna, gastronomije in uslužnosti do gosta.

Veseli smo, da lahko našo zgodbo delimo z vami.

Dobrodošli v Milki.

Butični hotel

OBČUTEK DOMAČNOSTI IN UDOBJA

Naš hotel sledi svetovnim standardom za butične hotele: ima šest unikatno oblikovanih sob, fine-dining restavracijo in wellness kotiček s savno za dva. Vse sobe se ponašajo s pogledom na čudovito alpsko pokrajino.

Biti dober gostitelj za nas pomeni odgovornost, da za goste vedno poskrbimo kot za svojo družino ali prijatelje. Pozorni smo na vsako podrobnost, da se lahko vi brezskrbno posvetite udobju in si privoščite odklop. Tukaj smo, da lahko za trenutek pozabite na vsakodnevni direndaj.

VODJA KUHINJE DAVID ŽEFRAN

REGIONALNO KULINARIČNO DOŽIVETJE

Naša fine-dining restavracija združuje ustvarjalnost in regionalnost – navdih za jedi črpamo iz lokalnega okolja in letnega časa. Zasnova vsake jedi je skrbno premišljena z namenom, da celovito predstavi regijo med Alpami in Jadranom ter izrazi drzno ustvarjalnost naše ekipe. 

Izkušnje naših gostov med bivanjem v Milki

MNENJA GOSTOV

Vse pohvale, vrhunska zgodba, izkušnja, hrana, ponudba. Romantično, neprecenljiv razgled. Savna odlična. Bogat zajtrk, izjemna večerja.

All praises, superb story, experience, food, offer. Romantic, priceless view. The sauna is excellent. Rich breakfast, exceptional dinner.

Guest
31 decembra 2022

Lovely place to stay. We had the smallest room, but that was so cosy and perfect with the double shower and the view was amazing on the lake and the mountains. Also the food in your restaurant blows me away. The menu was excellent!! A big compliment to the chef.
We had an unforgettable stay.

Lep hotel za bivanje. Imeli smo najmanjšo sobo, vendar je bila tako udobna in popolna z dvojno prho in čudovitim razgledom na jezero in gore. Tudi hrana v vaši restavraciji me je navdušila. Jedilnik je bil odličen!! Velik kompliment za chefa.
Imeli smo nepozabno bivanje.

Kris V.
5 avgusta 2023

Butični manjši hotel resnično nudi nepozabno in enkratno doživetje na pravljični lokaciji, v prekrasni suiti, z vrhunsko kulinarično izkušnjo, slovensko kozmetiko in izjemno gostoljubnim osebjem. Prelep spomin za vedno.

The small boutique hotel truly offers an unforgettable and unique experience in a fairytale location, in a beautiful suite, with a superb culinary experience, Slovenian cosmetics and extremely hospitable staff. A beautiful memory forever.

Irena D.
10 septembra 2023

I had the luxury of staying at Boutique Hotel Milka for an entire week during a conference in Kranska Gora. From the hotel it was easy to walk to town (15-20 minutes) along the paved sidewalk next to the road or using the trail next to the river. Between the gorgeous rooms (with spectacular views), the attentive staff, and amazing breakfasts, I would return to Slovenia just to stay here again.

Boutique Hotelu Milka sem si privoščil razkošje bivanja cel teden med konferenco v Kranski Gori. Od hotela je bilo enostavno hoditi do mesta (15-20 minut) po asfaltiranem pločniku ob cesti ali po poti ob reki. Zaradi čudovite sobe (s spektakularnimi razgledi), pozornega osebja in neverjetnih zajtrkob bi se vrnil v Slovenijo, samo da bi spet bival tukaj.

Guest
17 marca 2024

Beautiful hotel and the restaurant and the best tasting menu I have had in years and far better than the vast majority of options in New York. 10/10 experience.

Čudovit hotel in restavracija ter najboljši degustacijski meni, kar sem jih jedla v zadnjih letih, in veliko boljši od velike večine možnosti v New Yorku. 10/10 izkušnja.

Kate C.
10 avgusta 2023

Milka Boutique Hotel wasgoed us THE full experience. We have seen a lot of hotels around the world but Milka is number one of our list. Rooms are indescribable beautiful, views when you wake up like a postcard! And the staff is so kind. Thank you so much!!! And a suggestion for all future guests….book the sauna…. A true experience.

Milka Boutique Hotel nam je prinesel popolno izkušnjo. Videli smo veliko hotelov po vsem svetu, vendar je Milka številka ena na našem seznamu. Sobe so nepopisno lepe, razgledi ko se zbudiš kot z razglednice! In osebje je tako prijazno. Najlepša hvala!!! Pa še predlog za vse bodoče goste….rezervirajte savno…. Pravo doživetje.

Robert K.
30 aprila 2023

Thank you so much to all the team. Thanks to you we had a wonderful experience at your place.

Najlepša hvala vsej ekipi. Zahvaljujoč vam smo imeli čudovito izkušnjo pri vas.

Alexandre P.
5 avgusta 2022

This was our best hospitality experience so far. Beautiful, cozy, spacious and useful rooms, food (and wine) and service was incredible, staff is very kind, knowledgeable and very friendly. The hotel is so beautiful, and offers stunning lake views. Absolutely unforgettable experience. Thank you❤️

To je bila naša najboljša izkušnja doslej. Lepe, udobne, prostorne in uporabne sobe, hrana (in vino) in postrežba sta bili neverjetni, osebje je zelo strokovno in zelo prijazno. Hotel je tako lep in ponuja čudovit razgled na jezero. Absolutno nepozabno doživetje. Hvala ❤️

Guest
12 januarja 2024

We absolutely loved our time at Milka! The location was spectacular, the staff was so incredibly warm, the room was gorgeous and the food was just unbelievable. Definitely recommending to everyone!

Naš čas v Milki nam je bil naravnost všeč! Lokacija je bila spektakularna, osebje je bilo tako neverjetno toplo, soba je bila čudovita in hrana je bila preprosto neverjetna. Vsekakor priporočam vsem!

Rachel S.
25 avgusta 2023

Ausgezeichnetes Hotel.
Tolle Lage am See.
Sehr gutes nachhaltiges Konzept und schöne Wohlfühlatmosphere im Hotel & der Lake Suite.
Besonders positiv zu bewerten ist das Restaurant und das Servicepersonal. Es war ein fantastischer Abend und ein geschmacklich überraschend perfektes Menü. Vielen Dank.

Odličen hotel.
Odlična lokacija ob jezeru.
Zelo dober trajnostni koncept in prijetno vzdušje dobrega počutja v hotelu in apartmaju Lake.
Restavracija in strežno osebje sta še posebej pozitivna. Bil je fantastičen večer in presenetljivo popoln meni. Hvala vam.

Excellent hotel.
Great location by the lake.
Very good sustainable concept and a nice feel-good atmosphere in the hotel and the Lake Suite.
The restaurant and the service staff are particularly positive. It was a fantastic evening and a surprisingly perfect menu. Thank you.

Kristina S.
26 avgusta 2023
Jezero Jasna

Več kot le jezero

Pogled na čudovito jezero Jasna z mogočnimi vršaci v ozadju se verjetno vsakomur, ki ga uzre, za vedno vtisne v spomin. Lepota okolja, ki nas obkroža in je v vseh letnih časih presunljiva, je zanetila našo ustvarjalnost. Pri vizualnem ustvarjanju smo do najmanjše podrobnosti črpali navdih iz obdajajoče narave.

Čeprav se zdi, da se čas ob jezeru ustavi in je vsakdanje življenje tako daleč stran, pa neposredno geografsko zaledje Kranjske Gore ter stičišče z Italijo in Avstrijo predstavljata idealno izhodišče za nadaljnje raziskovanje aktivnih in gurmanskih doživetij.

Alpska butičnost

DIZAJN in ARHITEKTURA

Odgovornost do okolja in ljudi je eno od glavnih načel, ki mu sledimo na vsakem koraku.

Z arhitekturo smo vnesli značilnosti okolja v prostor z uporabo lesa in kamna, dveh prevladujočih elementov alpskega sveta. Velike steklene površine so zabrisale meje med zunanjim in notranjim ter približale občutek bivanja v naravi.

Pri oblikovanju notranje opreme smo sledili alpskemu značaju arhitekture, a hkrati prostor zmehčali in v njem ustvarili prijetno toplino.

Posebej ponosni smo na sodelovanje s slovenskimi obrtniki, ki s svojimi kreacijami pomembno zaznamujejo celoten projekt.

Aktivni vse letne čase

Široka izbira možnosti

Aktivno preživljanje prostega časa je naša strast. Zato smo srečni, da nas obkroža obširno vsestransko gorsko igrišče in nam naravne danosti vse leto ponujajo najrazličnejše aktivnosti tako rekoč pred našim pragom.

Ne glede na to, kaj najraje počnete v prostem času – uživate v fizični aktivnosti, spoznavanju kulturno-zgodovinske dediščine ali gastronomiji, je izbira skoraj neomejena. Za organizacijo vodenih doživetij smo se povezali z najboljšimi ponudniki, z željo, da izkusite še več, kot bi si morda upali sami.

OKOLJSKA ODGOVORNOST

 

Zahvala, da se nahajamo v čudovito ohranjenem naravnem okolju, gre našim predhodnim generacijam. Naša naloga pa je, da to okolje ohranimo za tiste, ki pridejo za nami. Skrb za planet in okolje mora biti več kot le črnilo na papirju.

Naš poudarek temelji na regionalnosti – dejstvo, da smo v centru Evrope, na stičišču Alp in Sredozemlja, nam omogoča dostop do ustvarjalnih idej in obilo kakovostnih možnosti. Nekaj primerov, na katere smo ponosni:

  • Kulinarika: celotno paleto surovin pridobivamo z območja 100 kilometrov oddaljenosti.
  • Voda: nesposredna bližina gora nas razvaja z izjemno pitno vodo, zato smo zmanjšali vpliv transporta in uporabo ustekleničene vode.
  • Dodatki v sobi: naša kozmetika je ročno izdelana v Sloveniji in ni testirana na živalih, uporabljene pa so skrbno izbrane sestavine. Copati so izdelani iz reciklirane plastike, da ji podarijo nov namen in podaljšajo življenjsko dobo.

Zadnje iz našega žurnala